Rămăşiţele zilei. Noiembrie frumos

Azi. 7 seara la  Sole D’ Italia (un spaţiu drag inimii mele).  Rememorez la o ciocolată neagră caldă rămăşiţele zilei acesteia de noiembrie frumos când realizez că toamna asta splendidă mai stă cu mine.Skype_std_use_logo_pos_col_rgb

O pereche draguţă se aşează la o masă alăturată. El, circa 27 de ani, moacă romantică rătăcită în hăţişul existenţial.  Ea, 26-27 de ani,  corporatistă înrăită cu hands free, butonează compulsiv un IPhone 6. Nu ştiu ce au comandat că nu trag cu urechea, dar privirea lui mi-a atras atenţia.  Era privirea aceea blegos-dezamăgită de băiat care a văzut prea multe filme erotice în detrimentul practicii.

Şi ea…ea avea multe alte trebi profesionale de rezolvat la telefon pentru ca să mai aibă timp şi energie să satisfacă umorile unui băiat-bărbat speriat.

Şi el chiar dăduse circa 50-60 de lei pe un superb buchet de trandafiri roşii.

Şi eu chiar mă holbam auditiv la clişeul din faţa mea.

Şi-apoi a sunat skype-ul. Cineva de dincolo de ocean voia să ştie câţi biţi avea cartea mea. Habar n-aveam. Din partea mea putea să aibă câţi biţi voia ea, cartea. Băiatul care se uitase la prea multe filme erotice a preluat din mers conversaţia mea şi a intervenit promt şi profi. I l-am dat la telefon , pardon la skype, interlocutorului de peste ocean. S-au dovedit unul pe altul şi eu am devenit un autor fericit. Drept pentru care l-am pupăcit pe obraz pe băiatul IT-ist cumpărător de trandafiri superbi roşii.

Apoi, corporatista aia naşpa care l-a tratat cu mare sictir pe băiatul care cheltuise 50-60 de lei pe trandafirii roşii l-a luat înapoi in custodia ei, pentru că eu cu pupăceala mea efuzivă i-am crescut cota 🙂 şi dacă stau bine să mă gândesc, nu cred că eu neapărat, cât cartea mea, Colonia cu demoni, english version, i-a crescut cota fulgerător. Ce face o carte, dom’ le!

Morala. Girls, dacă băiatul ăla e dispus să dea o avere pe nişte flori, lăsaţi deoparte telefonul ăla şi uitaţi-vă mai bine la baiat. S-ar putea să vă vedeţi destinul, care nu arată chiar nasol!

Ochii mari, fetelor! Băieţii buni cumpără flori frumoase şi se pricep la cărţi! Şi la biţi! Nu-i rataţi! Sunt rari!

DaLU