Precizări

Pentru că am ieşit din viaţa unora fără avertisment, fac următoareleIMG_20151113_113539 precizări:

Am rupt DEFINITIV prietenia cu toţi aceia care au declarat că cei din Colectiv au meritat să moară pentru că erau satanişti şi mai mult decât atât, că participanţii la demonstraţiile care au urmat acestui tragic eveniment sunt la fel de satanişti. Culmea este că mulţi dintre aceşti vorbitori de rău, demonizatori de ocazie, stau toată ziulica cu Dumnezeu în gură. Se pare că nu şi în inimi şi cuget.  Păcat. Eu i-am iertat dar asta nu înseamnă că vom fi la fel cum am fost. Asta nu.

Cum? Cum te poţi bucura de moartea cuiva? Cum? Cine eşti tu ca săIMG_20151113_122508 tragi astfel de concluzii?

”Dacă zice cineva: iubesc pe Dumnezeu , iar pe fratele său urăşte, mincinos este! Pentru că cel ce nu iubeşte pe fratele său , pe care l-a văzut, pe Dumnezeu pe care nu l-a văzut, nu poate să-l iubească”

Întâia epistolă sobornicească a Sf.  Apostol Ioan cap 4 

Părintele Mihai Andrei Aldea spunea azi la slujba de pomenire a celor 55 de tineri de la Colectiv, căIMG_20151113_123151 Iubirea face diferenţa dintre oameni si sub-oameni. Şi nu cea glăsuită şi trâmbiţată, ci cea înfăptuită.  Mulţi sub-oameni mi-a fost dat să cunosc anul acesta. Dar pe cei mai mulţi i-am descoperit în ultimele două săptămâni, pe unii dintre ei i-am considerat chiar prieteni, din păcate.

După acea tragedie am văzut mult puroi uman, poate prea mult.  Obişnuiam să mă iluzionez cu gânduri de tipul: românul e bun,  românul e cumsecade, românul e pâinea lui Dumnezeu! Nu e. Nu toţi românii!

Inimă bună!

DaLu

NB In imagini slujba de pomenire de astăzi  a celor care au pierit în incendiul devastator de la Colectiv, oficiată de părintele Mihai Andrei Aldea de la Mânăstirea Petru Vodă Paltin, ultimul spaţiu pământesc al  celui vrednic de pomenire, părintele Iustin Pârvu