Am aflat care-mi este punctul G

imagesIeri mi s-a făcut rău în autobuz. Leşin.  Senzaţii tari de tipul ”mă desprind”, vedere în ceaţă şi pierderea autocontrolului de a sta măcar în picioare… am coborât intr-o stație oarecare. Am chemat un taxi cu ultimele resurse de prezenţă pe care le mai aveam. Nu prea ştiam de unde mi se trage starea aceea venită dintr-odată, de  nicăieri, impetuoasă şi autoritară care pusese stăpânire pe mine.

E adevărat că ultimii ani din viaţa mea nu au fost deloc uşori.  Oameni dragi dispăruţi unul după altul,  alţi oameni dragi  bolnavi şi peste toate s-a adăugat şi nesiguranţa zilei de mâine într-o Românie căreia îi muncesc cinstit de la 18 ani şi căreia i se rupe de mine. Facultatea am făcut-o la zi, muncind noaptea în gărzi la o staţie medicală de urgenţă.  Într-o discuție telefonică cu un prieten sincer îngrijorat  şi care încerca să mă relanseze pe un făgaş normal, mi-a spus:

La naiba, Daniela! Esti un om inteliGent, chiar te laşi copleşită de toate astea?  Luptă-te cu tine însăţi cu inteliGenţă şi nu te mai lăsa afectată. (Iti multumesc, A) . 

No, asta era vitamina ce-mi trebuia! Punctul G al stării mele de sănătate!

Nu ştiu cum sunteţi voi, dar eu când se face referire la inteliGenţa mea,  mă ridic din orice groapă! Da, e punctul meu G care-mi ţine stindardul pe catarg.  După ce prietenul meu a închis telefonul, m-am simţit nu doar mai bine, ci mult mai bine, pregătită să nu mă mai las atinsă de toate mizeriile cotidiene. Pregătită în crearea unei cutiuţe  cu un singur locuitor, eu.  Unde totul e curat, limpede şi plin de iubire şi unde loviturile care vin din exterior se lovesc ca de un zid de oţel.  Dacă pentru asta, voi fi egoistă, aşa cum nu ştiu să fiu, dar pot învăţa, asta e! Am chef să fiu sănătoasă. Pentru că mai am treabă pe aici!

A fi inteliGent înseamnă să fii şi ceva mai eGoist.

DaLU

 

3 thoughts on “Am aflat care-mi este punctul G”

  1. DaLu, fiecare om se naşte cumva…UNIC! Aşadar, niciodată-vreodată NU VEI putea fi..ALTFEL decît eşti zămislită tu! Parol! De 1000, de 10.000, de 1 miliard de ori mi-am propus să fiu..ALTFEL decît sînt, şi CINEVA…a făcut ce-a făcut şi m-am învîrtit în jurul…COZII, şi tot aşa cum mi-e DATUL am rămas!! Toţi îmi spun: eşti…INCURABILĂ! (Tu nu vezi că X, Y, Zet te-au batjocorit, te-au călcat în picioare?? Nu le mai da, nu le mai face!!!…Ei nu te cred buna, te cred proasta…) Ei, bine! Da, Sînt, dar nu pentru că aş VREAU eu, neapărat (că la cît de căpoasă mi-s!!!) ci pentru că aşa mie- DATUL de SUS! Eu, nu fac decît să urmez…CALEA! Vom fi cîştigători la Finalul Cursei! Chiar daca aici, acum, primim doar arar lauri!!!

    1. Da, intr-un fel ai dreptate. Dar eu mai cred ca ne suntem datori noua insene sa ne construim mai mult si mai mult. Si daca asta inseamna detasarea de acei oameni care ne fac rau in detrimentul devenirii si daca asta se cheama egoism, atunci trebuie sa fim nitel egoisti. Nu prea mult, pentru ca pana la urma NOI TOTI SUNTEM UNA.

Comments are closed.