Școala de ficțiune

   Creativitatea este singura însușire care deosebește omul de lumea animală. Numai omul poate clădi ceva din nimic, bazat pe o idee. Creativitatea este un dat al tuturor. Unii crează obiecte, alții muzică, imagini, povești. Despre ultimele vreau să vă vorbesc în cele câteva rânduri de mai jos. 

  Copiii sunt foarte creativi  și au un potențial uriaș în a crea povești. Unii mai mult, alții mai puțin, însă nu există copil fără potențial creativ. Există micii mincinoși, catalogați astfel de părinți sau educatori, adică aceia care vor să iasă dintr-o încurcătură inventând un pretext plauzibil. Copilul nu trebuie catalogat decât ca fiind creativ  și trebuie încurajat să își canalizeze creativitatea într-un domeniu înalt: scris, muzică etc.  

 Reflectând la toate acestea într-o dimineață după ce am citit primele pagini din ECCE HOMO by Nietzsche, în care el își explica acea privire după colț, artă de filigran a cuprinderii și înțelegerii, în fond sensibilitatea pentru nuanțe, m-am gândit că există copii care simt mai profund decât alții, privirea lor după colț este mai articulată, mai elastică. Un astfel de copil am fost și eu, evident neînțeles de către cei apropiați. Un creativ nevalorificat la timp. Dar cum darul urla în mine și voia să iasă la lumină, m-am valorificat singură la vârsta adultă, când am apucat pe drumul cel mai potrivit pentru mine, spre disperarea părinților 🙂 Pe drumul acesta am întâlnit, din fericire, Oameni care au investit cu generozitate în potențialul meu creativ, m-au învățat, m-au ținut de mână, m-au încurajat. Aceștia sunt, fie-le memoria veșnică: regizorul Mircea Drăgan, scenarista Vasilica Istrate, regizorul Geo Saizescu, regizorul Alecu Croitoru, scriitoarea Ileana Vulpescu, cărora le mulțumesc din inimă!

  Acum este rândul meu să țin pe cineva de mânuță, să-l învăț, să-l încurajez pe drumul spinos al creației literare și o fac cu o bucurie nespusă. 

  Așadar, ofer cursuri de scris creativ copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 19 ani în cadrul ȘCOLII DE FICȚIUNE găzduită la Hotel Hilton Otopeni. 

Pentru alte informații puteți suna la 0772 030 670 

Eu sunt Daniela Lungu, scriitor publicat, regizor și scenarist TV.