Nu-i asa ca nu mai putem spune in ziua de azi ca spunem povesti de adormit copiii? Pustii numai de adormit nu le mai e aminte dupa ce au vazut tot felul de bazaconii inventate de scenaristi dementi si cu mari probleme psihice. Hai sa le dam copilaria inapoi si sa le citim povesti frumoase care sa le inalte sufletele si sa-i faca mai buni, mai luminosi si mai apropiati de Dumnezeu.
Bunul meu prieten, scriitorul Danion Vasile lanseaza pe 1 iunie cartea sa , “Palatul Povestilor” .
Iata ce spune Danion despre cartea lui
10 motive pentru a face cadou “Palatul poveştilor” (Se apropie 1 iunie)
Se apropie 1 iunie. Mulţi părinţi şi bunici se gândesc ce cadouri să cumpere copiilor. Eu vă rog să vă faceţi puţin timp, pentru a citi
10 motive pentru a cumpăra „Palatul poveştilor pentru copiii mari şi mici”
Majoritatea părinţilor se gândesc ce cadouri să cumpere pentru copiii lor. Îmi permit să vă fac o sugestie – este vorba de Palatul poveştilor pentru copiii mari şi mici, apărută la Editura Areopag. Iată zece motive pentru a le face copiilor un astfel de cadou:
1. în primul rând – poveştile propriu-zise. Poveştile au teme diferite, în care sunt puse în valoare virtuţile – cum ar fi iubirea şi ajutorarea aproapelui – sau sunt ironizate patimile (lăcomia sau egoismul).
2. povestea principală („Palatul poveştilor frumoase”) e scrisă de fiul meu, Codrin, când avea opt ani, şi avea ca titlu: „Când poveştile dispar”. Eu am adaptat povestea, astfel încât să se lege de celelalte nouă poveşti pe care le-am scris.
3. deşi majoritatea poveştilor au fost scrise cu câţiva ani în urmă – şi tipărite ca anexă a volumului Taina iubirii în anul 2007, le-am îmbunătăţit de multe ori, ţinând seama de sugestiile cititorilor – copii, educatoare sau profesori. Aceştia au reuşit să mă ajute să adaptez textele astfel încât impactul mesajului să fie maxim. Abia după ce am considerat că textele sunt definitive m-am decis să tipăresc poveştile separat (un alt motiv pentru care am întârziat tipărirea cărţii de faţă a fost că am aşteptat multă vreme pe cineva care să facă ilustraţii care să fie pe măsura poveştilor).
4. oricât de frumoase ar fi fost textele, dacă ilustraţiile nu ar fi fost pe măsură mesajul ar fi ajuns mai greu la inimile copiilor. E destul cred să vedeţi coperta ca să vă daţi seama că aveţi de-a face cu ilustraţii de excepţie.
5. este o carte tipărită în condiţii de calitate: copertă hard-cover, celofanată mat, hârtie 130 g/m2, cusută şi broşată
6. în ziua de azi, preţul contează pentru marea majoritate a cumpărătorilor. Cartea are 80 de pagini color, format aproape A4. În librării se poate achiziţiona la 22.5 lei, iar pe internet la preţuri mai mici, în funcţie de site, preţul scăzând până la 15 lei – cu reducere de 33%. Puţine cărţi se găsesc în România la un preţ şi la o calitate similară.
7. dacă de multe ori părinţii sau bunicii citesc seara poveşti celor mici aşteptând să se termine mai repede povestea, textele din Palatul poveştilor sunt gândite astfel încât să ajungă şi la sufletele celor mari ca vârstă, dar tineri la suflet.
8. poveştile sunt educative, dar nu moraliste. Ceea ce e foarte important pentru ca mesajul să fie receptat cum trebuie… Fără a fi o carte explicit religioasă, deşi elementul religios apare în câteva poveşti (cum este „Doctorul doctorilor”), cartea poate fi folosită de către profesorii de religie la orele lor. Oricum, îmbinarea dintre tradiţional şi modern face să fie citită cu plăcere chiar şi de elevii din clase mai mari.
9. majoritatea părinţilor se plâng de faptul că televizorul şi calculatorul răpesc prea mult din timpul copiilor lor. Există în această carte o poveste împotriva dependenţei de televizor („Hoţul de vieţi”), şi alta împotriva jocurilor pe calculator care fură pur şi simplu timpul copiilor („Ultimul nivel”)
10. uneori, părinţii cumpără pentru copiii lor cărţi la repezeală, fără să fie atenţi la conţinut. Pe www.palatulpovestilor.ro puteţi citi cartea în întregime, puteţi să vedeţi toate ilustraţiile, şi vă puteţi decide dacă această „reclamă” este justificată sau nu…
Dacă aţi intrat pe site-ul cărţii, şi dacă vi se pare că nu e o carte de calitate, vă rog să mă iertaţi pentru timpul răpit.
Rugăminte
Dacă volumul vă place, mă bucur mult. Ca autor, îmi doresc foarte mult ca poveştile mele să ajungă la un număr cât mai mare de oameni. Mi-aş fi dorit să o lansez în cât mai multe oraşe până începe vacanţa, dar am piciorul în ghips şi nu voi reuşi să merg decât la lansarea din Bucureşti, de pe 1 iunie (cu tot cu ghips…) Oricum, vă rog să anunţaţi un număr cât mai mare de părinţi despre această carte. Dacă puteţi, vorbiţi despre ea cu profesorii sau educatoarele copiilor dvs. Trimiteţi e-mail-uri sau mass-uri celor care ar putea fi interesaţi de carte sau, dacă aveţi bloguri, vă rog postaţi cartea sau măcar câteva poveşti din ea. De ce vă rog asta? Ştiţi bine că în ziua de azi asistăm la o campanie de promovare a produselor subculturale – şi lucrul acesta se vede foarte uşor la TV sau în ziare şi reviste. O carte ca „Palatul poveştilor” are mici şanse să aibă o promovare masivă, cum au cărţile cu monştri sau vrăjitoare. De aceea vă rog, încă o dată, să mă ajutaţi.
Şi, acestea fiind spuse, vă doresc toate cele bune.
Danion Vasile