Sunt complice la o crimă…aceea de a fi poet!

Na, uite-mă și complice la o crimă. Una cruntă. Aceea de a fi poet. Măcar nu mi-s eu criminalul feroce. Este o tânără de o sensibilitate rară și zic eu, cititor de poezie (citește devorator de poezie), talentată și tot ea e cea care mi-a ucis câteva nopți citind și răscitindu-i poemele. Se numește Raluca Pavel si blogul e www.19trandafiri.wordpress.com. Acolo am descoperit-o. Apoi facebookul a făcut restul. Ea e criminala asumată și dovedită!
Jobul meu la lansarea cărții Ralucăi este …să recit si sa comentez. N-am mai spus poezii în public de când mă punea mama să ies pe scena de la Calvini îmbrăcată în uniformă de pionier sau în costum național, adică de hăt, jdemii de ani. Sper să nu mă fac de râs sau de plâns, dar Poetul așa a vrut, deci m-am supus. Țineți-mi pumnii, am deja mari emoții.
Aici e afișul manifestării:

Aici găsiți detalii despre crima de a fi poet!
Multe fiinţe şi-au dorit să afle cine este Străinul. Poate a venit momentul să îi dezvălui identitatea în faţa celor care şi-au aplecat gândurile şi ochii asupra lui, citind poeziile de dragoste, tachinare, romantism, gelozie care i-au fost dedicate.

Portretul străinului se regăseşte în volum, detaliile despre fizionomie, despre trăsăturile sale de personalitate, prezenţa lui posibilă în sală dezvăluind mult intrigantul personaj, care a măcinat gândurile cititoarelor, dar şi ale bărbaţilor care vreau sau au vrut, la un moment dat, să se identifice cu Străinul.

Demascarea străinului va avea loc sâmbătă, 27 aprilie, ora 17.00, într-o sferă ce va aduna oameni de teatru, poeţi, critici literari, fiinţe sensibile şi aplecate înspre artă. Oficial, acest cerc al frumosului se numeşte Sphera Expert. 🙂

Vor povesti despre străin şi vor încerca să-i creioneze identitatea Costin Tuchilă (critic literar), Daniela Lungu (TV producer la B1 TV), Claudia Ghişoiu (poetă şi Profesor Universitar), Petre Tănăsoaica – să sperăm (poet) şi lista rămâne deschisă pentru cei care vor depune mărturie.

Actriţa Gina Kun şi asociaţia Let’s Act vor invoca spiritul Străinului, într-un deosebit moment de poezie, în care vor fi recitate cele mai frumoase versuri adresate acestui personaj.

Vă aştept să-l descoperim împreună pe Străin şi vă provoc să îl păstraţi aproape în biblioteca dumneavoastră!

4 thoughts on “Sunt complice la o crimă…aceea de a fi poet!”

  1. S-ar putea sa fiu si eu la prezentarea STRAINULUI.
    Citesc poeziile Ralucai si am volumul lansat anul trecut. Sa va mearga din plin!

Comments are closed.