Oscar 2012 – la bârfă

Lista completa a castigatorilor Oscar 2012 aici. 

Vreau sa barfesc putin Oscarurile astea. Ca m-au cam lasat muta, asa cam cum e “The Artist”. Pe bune? Cel mai bun film? Hollywoodul asta nu mai are subiecte ori membrii Academiei  care voteaza au copilărit  in era filmului mut și/sau  sunt loviți de Alzheimer?

Nici francezul care s-a maimuțărit de-a Douglas Fairbanks nu merita marele Oscar.

Optiunea mea la Oscarul acordat celui mai bun actor in rol principal era  George Clooney (The Descendants) . E prima oara cand nu are un rol de frumușel fertil si viril, ci de  om năcăjit, tată de familie  trecut bine de prima tinerețe, jucat admirabil de Clooney.

Meryl Streep? DAAAAA!!!!!!!!!!!!

E cea mai tare și va rămâne mult timp de acum incolo. E cea mai versatilă actriță care a existat, există si va exista. Părerea mea.

Ati vazut cum o privea Don Gummer, sotul ei? Cu lacrimi in ochi, cu mandrie, cu o iubire care dureaza de 34 de ani. Fara un astfel de barbat puternic in spate dar care nu se fereste sa lăcrimeze de emotii in fata camerelor si  fără o astfel de iubire curată si longevivă, poate ca Meryl Streep nu ar fi ajuns la cea de-a 17-a nominalizare si la cea de-a treia statuetă.  Omul este facut sa traiasca in pereche, vorba fostei mele soacre, ” asa trebuie, sa se adune doi proști si să se susțină unul pe altul”. O iubesc pe Meryl Streep, dar si pe Don Gummer, un sculptor talentat, precum si pe cei patru copii  ai lor.  Meryl Streep afirma intr-unul din rarele sale interviuri ca soțul ei intelege perfect dorința sa compulsivă de a lucra, de a juca , asa cum si ea il intelege cand se inchide in atelier său de sculptor. De aici le vine forța, de la ințelegerea celuilalt, dar si de la iubirea care și-o poartă unul altuia. Da, Meryl ai avut noroc de așa un partener de viața, dar si el este un norocos. Apropos, Don, mai ai vreun frate care să-ți semene? :))

Nu mai pot cu Angelina Jolie si cu Brad Pitt,  Brangelina si restul povestii ăsteia imaginate de presă si de industria asta feroce a cinema-ului de peste ocean.  I-am demonstrat fiicei mele mai mici ce inseamnă o femeie frumoasă (pentru ca  sustinea aprig ca Angelina asta slăbănoagă si descărnată ar fi cea mai). I-am aratat fotografii cu Audrey Hepburn, cu Sara Montiel, cu Gina Lolobrigida, cu Ava Gardner, cu Claudia Cardinale. A zis : da, sunt de acord. (I won here!)

(va urma)