Inimă bună!

Aurelian mi-a fost coleg în şcoala generală. Ieri mi-a cules coacăzeleClopotei negre şi a mai curăţat ici şi colo lăstarii de zmeur şi coacăz care cresc ca nişte derbedei de capul lor, împânzind cu braţele lor curtea. Am povestit una alta, am rememorat una alta de prin şcoala generală. Mai mult el, că eu am cam uitat. Mi-a spus cum am scris eu prin clasa a cincea Moartea Unei Furnici, unde am descris funeraliile furniceşti şi am citit minunăţia morbidă în faţa clasei care a lăcrimat torenţial, traumatizată fiind de decesul furnicii.  Eu uitasem. Apoi mi-a mai povestit cu lux de Cuţu1amănunte atmosfera din clasa noastră şi cine cu cine stătea în bancă. M-am minunat foarte pentru că eu nu mai ţineam minte mai nimic. Apoi mi-a spus ce poreclă am pus unuia dintre cei mai buni băieţi din clasă, Gheorghiţă, care s-a supărat şi mi-a purtat pică până am terminat clasa a opta. Normal, şi eu m-aş fi supărat dacă m-ar fi strigat cineva timp de 4 ani Cap Pătrat. Să mă ierţi, domnule inginer, dacă citeşti rândurile astea, dar porecla mi-a venit spontan când ai rezolvat tu,  singurul din clasă,  nuş ce problemă la mate şi eu nu reuşisem.  Era o înfrângere pe care n-am ştiut s-o manageriez, asta ca să ştii de unde ţi s-a tras. Nu erai tu de vină, ci ambiţiile unei fetişcane de 10-11 ani de a fi prima la matematică.  Acum m-am obişnuit cu înfrângerile, aproape că nu le mai bag în seamă. Aşa cum nu mai iau în considerare nici victoriile în faţa oamenilor. Ci doar victoriile şi înfrângerile pe care le am cu mine însămi.  2 cuţu

Aurelian mi-a arătat apoi un punct pe dealul Humei unde e musai să vin cu un aparat de filmat ca să trag câteva cadre cu Valea Buzăului şi locul unde Bâsca se varsă în Buzău.  Să vii, Daniela, să filmezi, e Raiul Pe pământ acolo.  Avea lacrimi în ochi. Iubeşte nebuneşte locul unde-am fost cândva copii.

O să mă duc.

Apoi l-am auzit vorbind la telefon folosind o singură formulă de rămas bun, indiferent cu cine vorbea: Inimă Bună! I-am spus că mi-a plăcut şi l-am întrebat de ce. Răspunsul a venit simplu:

Dacă ai inimă bună, te iubeşte Dumnezeu. Dacă ai inimă bună, te iubesc  oamenii. Dacă ai inimă bună, eşti sănătos. Deci, ce-ţi mai trebuie dacă ai inimă bună? Nimic. Ai Totul! 

Inimă bună s-aveţi, dragii lui DaLu!