Expoziția de pictură Emil Ciocoiu

La Muzeul Cotroceni se află până pe 22 iunie expoziția Emil Ciocoiu,  _3_20140410_1956209831pictor român stabilit de peste 30 de ani în Germania.  Nu sunt critic de artă plastică dar sunt un privitor înfometat de exprimarea Sinelui prin formă şi culoare.

Emil Ciocoiu s-a născut în 1948  în pământul fecund al Gorjului, nu departe de spaţiul care l-a zămislit pe Brâncuşi.  A terminat Academia de artă şi in anii 80 împreună cu soţia sa, violonista Rodica Ciocoiu s-a stabilit în Germania, unde s-a bucurat imediat de recunoaştere internaţională. _8_20140410_1938416946 Are un stil propriu unde lumina abundă, te invadează de pretutindeni în puncte şi dâre generoase din  Lumina lui Dumnezeu.  Emil Ciocoiu este obsedat de punct, de lumină şi de Dumnezeu.   Discutam cu doamna Rodica Ciocoiu, soţia pictorului şi îmi explica că stilul Ciocoiu a fost definit ca post-impresionist sau post-pointilism, dar nu era mulţumită de nici una dintre catalogări care nu par să-l cuprindă.  I-am propus, aşadar, să-l numim emilciocoism şi s-a amuzat teribil de această nouă denumire.  Eu l-aş fi numit pictor de Lumină. Dar mie nu îmi dă nimeni dreptul să pun etichete, pentru că nu-i aşa, trebuie sa faci o facultate de artă plastică pentru asta. Licenţa mea _9_20140410_1098177063în regie de film nu e suficient de bună pentru asta.

Da, da, puteţi citi printre rânduri că am o relaţie specială cu criticii de artă plastică 🙂

Maestrul a fost azi acolo,  am dialogat cu dânsul pe tema luminii şi a Lui Dumnezeu, descoperind un artist profund spiritualizat, un om cald, cumsecade şi plin de înţelegere faţă de oameni cu ale lor bune sau rele.  Pace, bunătate, drag de oameni şi Lumină veţi descoperi în cele 100 de tablouri ale pictorului Emil Ciocoiu.

Un sfat important am să dau celor care vor merge să vadă expoziţia în zilele următoare. Nu vă opriţi la un taifas pe aleile Cotroceniului că SPP-ul trimite mintenaş un cineva să vă atenţioneze că nu aveţi voie să staţionaţi. (WTF, OMG, dar ne-am conformat…)

Pozele tablourilor provin din site-ul pictorului www.ciocoiu.eu.

Enjoy!

DaLU