Strada Mantuleasa -iulie 2011

Am trecut asta seara pe strada Mantuleasa. Nici urma de Mircea Eliade. Un miros greu se ridica din asfaltul proaspat udat de ploaie. Narile mele sufera inca. Prin porti deschise am vazut niste baieti care-si aeriseau burtile in jurul unei mese pline cu bere ieftina. Puradei in pielea goala se injurau porcos. Urechile mele nu vor putea uita probabil niciodata cea mai lunga si cea mai adanca injuratura din lume. Cand spun “adanca” nu ma refer la profunzimi spirituale. Imi pare rau, nu pot s-o reproduc aici pentru ca fiicele mele ma mai citesc uneori.
Mi s-a facut un dor nebun de maresalul Antonescu…

Comments

  1. E greu. Sincer nu vad nici o solutie. Am invatat sa trec pe langa ei si sa ma fac ca nu ii aud. De fapt mitocania nu e caracteristica numai natiei pasaresti. Ma mai uit cum cineva cu pretentii isi arunca scrumiera in intersectie la semafor. Sau scuipatul birjaresc pe strada.

  2. Da, asa-i Doru , numai ca lucrurile mari se fac incepand cu cele mici… Nu am o ideea clara ci doar una vaga de cum s-ar rezolva ceva in acest sens. Vorbesc de societatea civila , cat despre “fruntile” din fruntea tarii sunt cam inguste , doar portofelele lor is largite .. si e cam singurul lor deziderat.

Comments are closed