S.O.S.

Cu puțin timp înainte să moară, M. mi-a trimis un semn că vrea să mă vadă.  Vederea  trupului coșcovit, mâncat de o boală necruțătoare care încerca anevoie să comunice cu mine prin priviri și prin arare și delicate strângeri de mână., m-a urmărit mult timp…Spiritul, însă, foarte viu, poate prea viu pentru dezastrul care locuia în trup, era acolo, undeva înăuntrul carcasei aceleia care fusese cândva o femeie înaltă, frumoasă, delicată.  De-abia dacă avea 40 de ani. I-am simțit  disperarea furibundă de a fi captivă într-un trup defect care urma să părăsească lumea aceasta. Dar nu asta era problema. I-am privit ochii, vii, rugători… Eram vecine, și dintre toți vecinii mei cu ea comunicasem poate cel mai mult. Ne unea faptul că amândouă eram mame de fiice și aveam același Dumnezeu. Ochii aceia verzi, cândva splendizi, mă rugau ceva. N-am deslușit ce anume, decât atunci când M. plecase dintre noi și lăsase orfane doua fetițe: una de 17 ani, elevă în clasa a XI-a și celalaltă în clasa a II-a. Au trecut câțiva ani de atunci. Vara trecută, cam prin vremea când liceele afișează listele de la bacalaureat, m-am întâlnit pe scări cu fiica cea mare a lui M. care a venit cu mâinile larg desfăcute și cu un zâmbet imens:

– Îmi dați voie să vă iau în brațe? Am luat bacalaureatul!

M-am lichefiat… dar am găsit resurse  să-i dăruiesc îmbrățișarea maternă pe care și-o dorea în clipa aceea copila frumoasă, manierată și deșteaptă.  Apoi a  intrat la ASE , este o studentă foarte bună.  Apoi a venit să mă viziteze, și-am stat la povești și-am devenit prietene apropiate așa cum fusesem cu mama ei.  În clipa de față, studenta mea la ASE are nevoie de un job. Urgent. Manualele, cursurile costă, iar leafa tatălui nu poate acoperi nevoile celor două fiice eminente.

Mai întreb în stânga și dreapta. Vă întreb și pe dvs: aveți nevoie de o fată înaltă, frumoasă, deșteaptă și care s-a maturizat de timpuriu și care vrea să-și câștige existența muncind cinstit?  Vă aștept cu sugestii și vă mulțumesc.

Și dacă nu știți, preluați acest link pe rețelele dvs de socializare, vă rog…

DaLu