Meet Joe Black sau Și bărbații plâng la filme

Doi prieteni (barbati amandoi)mi-au declarat independent unul de altul si fără nicio că reținere că plâng ori de câte ori vâd Meet Joe Black
M-am uitat prima dată la film acum vreo doi ani. N-am plăns.
M-am uitat astăzi din nou, nu numai că n-am plâns , dar scenariul cam scârțâie și unele întorsături din condeiul scenaristic sunt chiar hilare. Whatever.
Ideea e următoarea: cum ar fi să te întâlnești cu moartea care are chipul lui Brad Pitt și căreia  e musai să-i fii ghid prin viată, o vreme înainte de marele si definitivul exitus? Dupa ce se ” infruptă” moartea din cele lumești si se bucura de chestiuni de care habar n-avea ca exista ca human, te ia și duși sunteți dincolo de Styx.
Anthony Hopkins care e cel care face pe ghidul morții, e un magnat care nu poate pleca dincolo până nu-și vede afacerea pe mâini sigure, adica asta e singura lu preocupare inaunte de a-si lua rămas bun de la viață.  Adică face tot de-astea efemere, terestre, inutile până la urmă…Moartea e pe tine, ceasul bate in defavoarea ta si tu stai sa demaști spionii din firma? Pui tu mâna pe moarte(!!!)  si nu te iei la trântă cu ea, n- o întrebi nimic?  Nu ești tu curios să afli cum e pe lumea aialalta, cum arata Dumnezeu, dacă să-ți iei haine de schimb la tine șamd șamd? La sfârșit, după ce face pe ghidul prin ale lumești pentru moarte și clipele de dinainte de Marea Plecare se numărau pe degetele de la o mână , de-abia atunci îl apucă setea de cunoaștere, dar cum el era un minunat nu pune decât o singură întrebare și anume  dacă să-i fie frică de trecerea dincolo.  Evident că nu, nu unuia ca el, un om vertical, moral etc, vine răspunsul morții.

Faza cea mai tare e că moartea se îndrăgostește lulea de fiica cea mică a magnatului, fiind o iubire reciprocă. Într-o seara dupa ce aia mica ( zic ” aia mica”pentru că magnatul are doua fiice, una e măritata si asta mai mică e ditamai adulta, doctorița , frumușică și cu ochi alunecoși) îi dă fraga buzelor lui Brad Pitt (moartea), fac sex.

Na.
Amor gheboso-transcedental , dacă înțelegeți ce vreau să zic. Dupa repriza erotica moartea mai ca n-ar mai vrea sa plece , dar nu poate pentru ca are misiunea sa-l treacă Styxul pe nenea magnatul. Ghinion de neșansă. Ce se gândește ea moartea, ” ia s-o iau si pe asta mică cu mine dincolo și cu asta sunt un om făcut, pardon, sunt  tare… Si-i spune lui tacsu, adică la nenea magnatu sau eventualul socru al morții.  Ăsta  ia foc, na … Om si el. Cum sa-i moară fata în floarea vârstei?

Ce s-a ales până la urmă, nu va mai spun pentru că vreau să vă pierdeți și voi trei ore prețioase din viață , adică nu , c-ă să vă distrați, măcar cel puțin cât m-am distrat eu…

Scenariul e vax albina, dar ” moartea” joaca so so  ( Brad Pitt) , magnatul este evident  magnific pentru că-l joacă Sir Anthony Hopkins  și  iubita humanoidă a morții este frumușică și- are niște ochi mortali!

So, enjoy the movie! ( se afla pretutindeni pe internet pe site-urile cu filme moca online) .