Jurnalul unei fricoase- ziua 2 a fost joi

Vă scriu dragi fricoși (știu că sunteți mulți) ca să vă încredințez că stomatologia nu mai e un supliciu!  Poate fi un loc încântător în care te duci plin de temeri (firești, până la urmă) și de unde pleci nu cu batistă pe falcă, sau cu dinții-n batistă (cum mi s-a întîmplat) ci zâmbăreț ca mai jos!

smile25

Mă simt norocoasă că am descoperit un atfel de spațiu și astfel de oameni care știu să-și facă profesia cu mare pasiune și dăruire și cu grijă maximă pentru pacient. Numesc aici clinica Art Implant și medicii Laura Mocanu și Mawada Kurbe. 

Iată filmul celei de-a doua zi:

Scriu azi, e încă vineri, dar ziua doi a fost joi. Dacă miercuri a fost o extirpare de  una bucată nerv dentar,  joi au fost două extirpări de nervi. Făcând o aritmetică simplă , am mai puțin cu trei nervi, deci, lume, sunt muuuult mai calmă!  Vă dau liber la enervări sistematice și temeinice… nimic nu m-atinge, tânără sunt și de nimeni nu depand! Am zis.

Zen e puțin spus… sunt megaZEN,  ultraZEN, superZEN, extraZEN!  Cam așa , dar fără să stau în lotus și fără sa îngân AUM sau alte mantre…

220px-Japanese_buddhist_monk_by_Arashiyama_cut

 

Dar s-o luăm cu începutul.  Doamna Doctor Mawada Kurbe, despre care v-am mai spus ca are mâini eterice (ei bine, eu chiar nu simt acele mâini micuțe și delicate) cu un gel simpatic pe gingie (gelul l-aș lua acasă să mă dau pe suflet atunci când mă doare, într-atât de eficient este),  ca să pregătească terenul pentru împunsătura cu  anestezie.

De la faza cu gelul , nu am mai simțit nici acul cu anestezic și nici acele care-mi omorau nervii. Dacă nu cumva n-or fi decedat de ceva vreme. Ei, nervii, adică.

Nu m-a durut nimic, nu am simțit nimic, nu c-aș fi vreo nesimțitoare (ba din contră , simț enorm și văz monstruos).

Umblând (lucrând)  pe canalele radiculare evident ca dintele este avariat într-o mare măsură.  Te-ai aștepta ca o perioadă să intri numai pe  ușile din dos  ale vieții tale și să nu răspunzi decât monosilabic la întrebări. Nici vorbă.  Dinții se reconstruiesc cu o substanță numită compozit (am tras eu cu urechea 🙂 , deci poți să-ți scoți smile-ul în lume fără probleme .  Aceasta e o soluție temporară, atât cît durează tratamentul pe canal.  Apoi urmează dintele definitiv.

Doamna doctor m-a avertizat că după ce anestezia își va termina efectul e posibil să mă doară și să am pregătit un antiimflamator din gama Ketonal, Ketorol etc. Pe mine nu m-a durut nimic ., cred că de bucurie că pot zâmbi larg. Ce chestie și psihologia asta … dar mai ales cochetăria feminină… sau mai pe românește: suferă baba la frumusețe! Old woman smoking cigar , Havana , Cuba

Revin cu detalii!

Pănă atunci să aveți un weekend fabulos! Nu uitați să zâmbiți vieții în fiecare zi! E darul cel mai de preț pe care l-am primit cu toții din Înalt!

DaLu