Interviu despre viață lungă și sănătoasă (Alec Blenche, promotor Raw-vegan)

Vă propun un interviu cu Alec Blenche, unul dintre cei mai înfocați promotori ai vieții raw-vegan cu tot ce înseamnă ea. Veți vedea că nu doar alimentul contează, oricât ar fi el de biologic și neprelucrat termic, ci mai e ceva ce rămâne să-l descoperiți citind cele de mai jos.

Enjoy!

Noi ne-am cunoscut prima oara in mediul online, într-un grup cu tematică de viață lungă și sănătoasă J.  Spune-mi te rog, cine ești tu, Alec Blenche și de ce ai ales viața raw-vegan?

Sunt un căutător. Prefer să mă definesc așa, pentru că a căuta pentru mine este o acțiune care reprezintă învățare, deschidere, cunoaștere. Cred cu tărie că asta facem de când ne naștem și până plecăm de pe acest pământ. De mici copii căutăm și cotrobăim peste tot. Problema apare atunci când nu știm ce căutăm sau când căutăm în locurile greșite.  Eu pot spune că am trecut prin ambele faze. Așa că după ce am făcut la vârsta „recomandată” o facultate de drept, la o vârstă nerecomandată am făcut o facultate de muzică, culminând cu studiile de nutriție și specializarea mea în alimentația cu hrana vie sau raw vegan. Ultimii patru ani i-am dedicat în mare parte, împreuna cu soția mea Anamaria,  care este webdeveloper, construirii unui website care se numește www.viataverdeviu.ro  și prin intermediul căruia încercăm să ducem către cei interesați cea mai pertinentă și exactă informație despre un stil de viață sănătos. Mă bucur nespus să văd că după atâta muncă, mulți oameni apreciază ceea ce facem, fapt ce ne dă și mai multă putere de muncă.

Când nu lucrez la site, încerc să aduc informația din online direct oamenilor și fac acest lucru organizând diferite seminarii sau prezentări pe subiecte legate de alimentație sănătoasă și stil de viață. Acestea sunt experiențele pe care le îndrăgesc cel mai tare, lucrul direct cu oamenii.

Tot impreuna cu Ana, soția mea, am început un proiect de voluntariat ce se desfășoară într-o școală din Constanța, prin care, cu ajutorul  unei povești (inventată de noi doi), dar și al muzicii,  desenelor și al discuțiilor libere, copiii sunt învățați despre alimentele naturale. Este minunat să lucrezi cu copiii, sinceritatea și puritatea lor sunt de neprețuit.

Iar printre toate acestea, reușim și sper că o facem bine să o creștem verde viu pe Emma Blenche, fiica noastră, care de curând a împlinit un anișor. drinking green juice

La mulți ani verzi-vii Emmei! Ce efecte are asupra trupului, sufletului și minții tale acest stil de alimentație?

Pot spune fără ezitare că acest tip de alimentație m-a transformat din toate punctele de vedere. În primul rând, atunci când consumi alimente vii, primești în tine forța și energia acestora. Te recompui având la bază elemente active pline de viață. În urma acestui proces, TU devii viu. Mulți oameni se cred vii dar nu sunt. Și atunci mintea ta devine mai clară, devii mai atent, devii mai conștient de tine, de transformările din tine și din jurul tău. Unul dintre primele lucruri pe care le-am observat și care m-a bucurat mult, a fost o îmbunătățire vizibilă a memoriei și a atenției. Apoi a urmat rezistența crescută la boli și la stres, creșterea energiei dar mai ales liniștea.

Trebuie înțeles faptul că o alimentație naturală, o alimentație așa cum ne-a fost proiectată de Creator, este o alimentație care aduce nu numai energie și sănătate dar aduce și pace și o vibrație vie superioară în corpul , mintea și în sufletul tău. Aduce vibrația vieții și toți oamenii își doresc să vibreze pe aceasta frecvență.

Am reușit deodată să pot cultiva în mine mult mai ușor virtuți care până atunci mi se păreau imposibile precum : răbdarea, iertarea, recunoștința sau acceptarea.  Toate au adus mai multa pace și liniște permițându-mi  să mă deschid mult mai mult spre căutare și cunoaștere.

Poti ajunge la aceste beneficii doar mâncând crudități sau mai trebuie ceva?

Alimentația cu hrană vie este foarte importantă, însă nu îndeajuns. Este foarte important să știm să respirăm corect (mai mult de 50% din oameni nu știu să respire, o fac superficial și astfel nu reușesc să aducă destul oxigen în corp). Este foarte important să bem o apă curată și încărcată energetic care să ne dea energie (apa pe care o consuma oamenii din ziua de azi este lispită de vitalitate și astfel ajunsă in trup,  va fura energie din noi ). Este foarte important să facem mișcare , fiecare in ritmul său.  Mișcarea înseamnă viață, lipsa mișcării înseamnă lipsa vieții). Este foarte important să fim conștienti de ce se intamplă in noi si in afara noastra. Să fim stăpânii minții noastre și implicit ai gândurilor noastre, să avem o atitudine și o gândire pozitivă. Gândurile noastre devin faptele nostre și realitatea noastră. Este foarte important să credem în ceva mai presus de noi și să ne conectăm cât putem de des cu energia și esența universului, fie ca este prin rugăciune, meditație, fapte pure și frumoase sau pur și simplu prin liniște.

Iar peste toate acestea, este foarte important să îti ajuți corpul din când în când, măcar de două ori pe an, să elimine toxinele, paraziții și alte reziduuri pe care le acumulezi  trăind în lumea poluată pe care am creat-o și pe care o distrugem avariindu-ne și pe noi înșine. În medie avem in noi  2.5 kg de toxine și 1.5 kg de paraziti care se hrănesc cu ceea noi mâncăm,  produc toxicitate in organism.

În acest sens www.viataverdeviu.ro organizează an de an tabere de detoxifiere a corpului dar și a minții. Programe care au avut un mare succes si care ne-au umplut sufletele de bucurie si de recunoștinta.

Cui  sunt  adresate aceste tabere? tabara Viata Verde Viu

Taberele sau weekendurile de detoxifiere, cum le-am numit noi, sunt adresate tuturor oamenilor care au nevoie de o pauză, de un restart, de un nou început, de energie, de răspunsuri sau celor care pur și simplu vor să cunoasca alți oameni care gândesc ca ei.

 Descrie-mi o zi din colonie si toate activitățile pe care le defășurați.

Programul nostru încearcă să echilibreze toate cele trei componente: corp , minte și  spirit. De aceea, activitățile zilnice sunt croite în așa fel încât la final, întregul are de căștigat, nu numai corpul, mintea ori sufletul. Dar pentru a fi mai clar, lucrurile stau cam așa:

Trezirea se face la ora 06:00. Toată lumea se strânge în sala de mese și bea prima licoare, care, nu, nu cafeaua, ci apă cu zeolit (o rocă vulcanică extrem de puternică în procesul de detoxifiere). Apoi participanții fac afară o scurtă încălzire și o serie de alergări și dezmorțiri.

Urmează apoi deja celebrul suc de iarbă de grâu. Spun celebru pentru că pentru mulți dintre participanți este momentul cel mai așteptat sau neașteptat al zilei. Mai departe, în funcție de specificul zonei unde ne aflăm(munte sau mare),  facem sesiunea de împământare (pe iarbă sau pe nisip), care se face cu picioarele goale. Ideea de bază a împământării este de a te conecta la energia pământului, o practică care „te așeaza”  și te încarcă cu o serie de antioxidanti foarte puternici. Nu degeaba se spune „om cu picioarele pe pământ”. În funcție de vremea de afara, împământarea se poate face cu un ceai cald în mână.  Am facut împământări și pe ploaie și a fost minunat. In timpul acesta facem și exerciții de respirație și eventual salutul soarelui. sucuri verzi

Apoi revenim la bază și vom bea primul suc al zilei. Trebuie menționat că acesta este un program de detoxifiere cu post  numai cu sucuri naturale proaspat stoarse la rece prin sistemul  cu ax melcat. Așa că participanții consumă numai hrană lichidă pe toata durata celor 3 sau 7 zile a programului.

Dupa primul suc se pleacă într-o plimbare cu tot grupul iar pe la 12 toată lumea revine la „cabine” pentru masa de prânz.  În următoarele 5-6 ore participanții se odihnesc și urmează procedurile incluse în program.

La ora 18.00  se ia ultima masă a zilei care este un suc verde viu. Seara se țin prezentări despre alimentație sănătoasă sau pur și simplu sesiuni de întrebări și răspunsuri cu gazdele programului. De multe ori ziua se încheie cu un film motivațional iar stingerea este nu mai târziu de ora 22:00, odihna de calitate fiind foarte importantă în procesul de detoxifiere.

Am să te rog  să-mi vorbești punctual despre  toate procedurile .

În acesta vară multe programe se vor desfășura la Eforie Sud, cum este cel ce începe pe 29 mai. Aici avem parte de condiții de cazare și de tratament deosebite,  pot spune de 5 stele. Procedurile se fac în cadrul complexului „Vraja mării” din Eforie Sud, unde de altfel va fi și cazarea și ele sunt orientate către amplificarea procesului de detoxifiere dar și de relaxare și liniștire a minții.

Avem astfel în program băi cu plante medicinale, băi și împachetări cu nămol și parafină, drenaj limfatic prin sistem mecanic (un dispozitiv care drenează limfa la nivelul picioarelor, ajutând astfel puternic detoxifierea), masaje, aromaterapie, ozonoterapie (un procedeu prin care o mică cantitate de ozon este introdusă în corp, ca un mic doctoraș care revitalizează și curăță). Participanții au acces gratuit la piscina exterioară din cadrul complexului dar și la cea acoperită și care are apa din lacul Techirghiol și în care poți înota împotriva curentului.

Este bine de menționat ca toate procedurile se fac în urma unui consult al unui medic de specialitate și cu asistență  personalului pregătit al complexului.

Cine gătește și care este meniul unei zile?  

Meniul este unul foarte bine gândit și testat la programele anterioare. Bineînțeles că în funcție de locație și de anotimp încercăm să adaptăm totul astfel încât participanții să beneficieze de ce este mai bun și în sezon, eventual crescut local și cât mai curat.

Deci, în afară de sucul de iarbă de grâu, se consumă câte 3 sucuri pe zi, o cantitate de minim 500 ml din fiecare. Sunt oameni care beau mai puțin și alții care beau mai mult, însă recomandarea noastră este de 500 ml din fiecare. Apoi se consumă multă apă, se beau ceaiuri diuretice și se mai adaugă câteva suplimente naturale pentru eliminarea de paraziți și pentru ajutorul digestiei.

La prima vedere sunt puțini cei care cred că se poate trăi doar cu atât timp de  3, 7 , 15 sau chiar pănă la 60 de zile.  Așa cum am văzut în atâtea ocazii, participanții la programele noastre nu numai că trăiesc „bine merci” dar au și o energie debordantă și un chef profund de a trăi mult și bine.

Stefan NitaSucurile sunt concepute astfel încât să inunde corpul cu nutrienți usor de asimilat, eliberând astfel energia necesara procesului de detoxifiere. Iar de toate acestea se ocupa bunul meu prieten Ștefan Niță, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați bucătari raw vegani din țară.  El reușește mereu să facă în așa fel încăt să dea acestor combinații de fructe și legume un gust plăcut, astfel incat sa fie usor de consumat și cu  plăcere. Nu este deloc o munca ușoară să faci suc pentru 25-30 de persoane de 3 ori pe zi. La programul din martie care s-a tinut la Covasna, de pildă, pentru 25 de oameni s-au stors 500 de kilograme de fructe , legume și verdețuri.

 Următoarea tabără când va avea loc și unde?

Va începe pe 29 mai și va dura până pe 1 iunie, varianta scurtă de weekend (3 zile) iar pentru cei care vor sa stea 7 zile de pe 29 până pe 5 iunie.  Cine este interesat poate găsi mai multe detalii la acest link :  http://viataverdeviu.ro/detoxEforie.html

Ne-am mai propus ca de-a lungul verii să mai organizăm câteva weekend-uri (de vineri pănă duminică) pentru cei care vor sa combine o scurtă vacanță la mare cu o doza de detoxifiere.

 Iți mulțumesc  și declar cu mâna pe inimă că am fost sedusă de acest program și cum voi avea un week-end intreg liber dau o fugă la voi, după care voi reveni cu detalii pentru cititorii danielalungu.com

Și eu îți mulțumesc și te așteptăm cu mare drag la unul din programele noastre.

NB. Aici aveti un filmulet de la tabara anterioară organizata de Alec și Stefan.

Content not available.
În conformitate cu noile reglementări privind Protecţia Datelor (GDPR), site-ul acesta are nevoie de acordul dumneavoastră. Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, utilizăm fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Sunt de acord”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe.

DaLu