Felix și ceapa roșie de România

Felix Baumgartner, primul om care a depășit viteza sunetului fără să fie la bordul unui avion supersonic a coborât de la peste 39.000 m în puțin peste nouă minute, fiind în cădere liberă patru minute. O performanță uluitoare.

Am urmărit integral ascensiunea și coborârea pe youtube.com cu răsuflarea întretăiată și întrebându-mă cum de  mai trăiește la o așa viteză.

Problema nu mai e asta.  Ci alta, la aterizare  Felix nu a fost așteptat  de vreo autosanitară, vreo echipă de medici sau paramedici care să-i montorizeze funcțiile vitale, să-i dea un pahar cu apă, sau unul cu glucoză în perfuzie, vreun bulin de cap, ceva…Nu!!!   Era așteptat de un  paparazzo de al cărui gât atârnau două super camere foto și care-l poza într-o veselie alternând cele două camere. Dupa circa 2-3 minute au apărut alții, de la o televiziune probabil pentru că aveau cameră video, reporter și un sunetist care ținea o girafă (un microfon), deci tot ziariști. Nici măcar stafful tehnic nu a sosit  în primele minute. Eu propun ca jurnaliștii să dețină o dublă licență, una în jurnalism și una în primul ajutor fiindcă  oricum ajung primii  înaintea pompierilor și  a medicilor.

Pe de altă parte  televiziunile românești dormeau în bocanci… cu mici excepții. Cred că dacă se adunau vreo 2o de mitingiști în piața Veteranilor și strigau : ” Jos ceapa roșie, sus ceapa albă de Buzău!” se făcea o mobilizare generală de s-ar fi călcat reporterițele pe bătături încercând să extindă sensul cepei roșii la USL și al celei albe la PDL. Între noi fie vorba,  ceapa nu are sens decât mâncată după o chelfăneală zdravănă pe colțul mesei și în asociere cu cu telemeaua de oaie, dar reporterițele sunt copile de trotuar (nu arunca cu piatra, dragă cititorule, vreau să spun că sunt orășence din tată-n fiică și nu au aflat încă sensul ancestral al combinației culinare mai sus amintite).

Dar, dacă se adunau 20 de strigaci- fulărați în vreo piață obscură ne umpleam de respect, pardon, de breaking-news.  Sau ar fi fost suficient ca Nicoleta Luciu să își schimbe șosetele în plină stradă și-o  puneam toți de un talk show  cu psihologi de cuplu, consilieri maritali și vreun astrolog. Că dacă a ales șoseta stângă înseamnă că divorțează , dacă era ailaltă nu se mai pune problema divorțului …

Aștia suntem…

Cu amărăciuni ,

DaLu