Despre tamtam

La o primă vedere prin gazete si fițuici și chiar și la TV, se bate toba sau tamtamul despre cât de rasunător este eșecul trupei Mandinga de la Eurovision, despre înfrângerea lui Bute și în general despre cât de nenorociți suntem noi ca popor, despre neșansele în fața istoriei, despre nefericiri, nenoroc cât și despre cantitatea de rahat cuvenită unor “ratați”ca Mandinga și un Bute (pe care pănă mai ieri îl adulam pentru cinstea pe care ne-a făcut-o de a se naște in sânul neamului românesc). Și nimic despre marea victorie de la Cannes, unde un Cristian Mungiu câștigă un premiu pentru scenariu în timp ce actrițele din acelasi film ” După dealuri” sunt onorate pentru interpretare. Păi de ce să scriem de bine când e bine? Nu e frumos să scrii de bine, dă rău, n-ai vână de jurnalist, cohones, nu ai simț combativ, ești tămpit, faci jocurile altora, ai luat mită, samd. Dă mai bine să scrii de rău, să arunci cu lăturile tale de ziarist frustrat, mitocan și cu patru clase primare în primul care îți iese în față , cu cât mai cunoscut cu atât mai bine și să verși veninul tipografic pe hărtia despre care știm ca suportă orice, ca și micul ecran care devine la anumite ore latrină mediatizată.
Voi chiar nu mai aveți niciun strop de decență? Sau dacă nu ați avut niciodată poate ar fi timpul să incepeți acum. Dați-vă jos pânza neagră și veți găsi ca nu suntem chiar așa de aruncat la coșul Europei și al lumii. Sunteți tineri și veți crăpa fără să știți ce noroc pe capul vostru ca v-ați născut aici.

3 thoughts on “Despre tamtam”

 1. …unde esti tu Tepes Doamne!
  Doamna, asa frumos a plouat in weekend. Marunt, tomnatec
  Si triluri peste tot in zavoi…
  In curtea plina see you iepuri au aparut si doua VIP-uri – 2 neozeelandezi [albi see you ochii rosii].
  Va invitam la bucurie, aer in piept si miros de faguri…s-a recoltat prima miere anul acesta.

  Si da, a tot plouat toata ziua…dar cui ii pasa , verdele peste tot imprejur e Dumnezeiesc…Lucian a avut un meci, e tot al nostru. N-am vazut meciul.
  Cat despre cantaretii vestiti,…nu e nimic de zis. Si Gigi e europarlamentar…

 2. incorect. s-a mediatizat mult si Mungiu, si lotul feminin de gimnastica, si lotul masculin, care au castigat medalii la europene in aceasta perioada.

Comments are closed.