Citate “sănătoase”

Medicii toarnă medicamente despre care nu ştiu mai nimic, cu scopul de vindeca boli despre care ştiu şi mai puţin, în oameni despre care nu ştiu nimic.
Voltaire,  francez (1694 – 1778)

Înaintea epocii în care a trăit Licurg, grecii din Antichitate se hrăneau numai cu fructe,” (Plutarh) şi „fiecare generaţie atingea vârsta de 200 de ani.”
Onomacrit din Atena

Alimentele pe care le consumaţi determină în mod semnificativ longevitatea – sau cât de mult vă veţi bucura de viaţă şi cât de reuşită va fi viaţa pe care v-o faceţi singuri.
Dr. Kirschner, Live Food Juice

Forţa naturală care se află în fiecare dintre noi este cel mai mare tămăduitor.
Hipocrat

În forul său interior, omul este conştiinţă în stare pură, neîntinată de gânduri sau emoţii. Acesta este „adevăratul eu” prezent permanent în noi, indiferent unde ne-am duce sau care sunt experienţele noastre în lumea din afară. Nimeni nu se poate ascunde de eul său adevărat – această conştiinţă – care observă permanent ceea ce creează mentalul şi afectivul. Acest „eu” este observatorul a ceea ce este de observat. Chiar dacă mulţi oameni recurg la droguri sau la alcool pentru a se ascunde de propria persoană, acest lucru este, practic, imposibil. Propria conştiinţă este unicul lucru pe care omul nu îl poate ucide şi de care nu poate scăpa. Ea nu moare niciodată. Este, însă, acea parte a omului care se poate dezvolta fără limite.

Contrar unei convingeri larg răspândite, omul nu are nevoie să gândească pentru a exista. Omul devine însăşi conştiinţa sa când încetează să mai gândească, să planifice şi să îşi dorească diverse lucruri. În prezent, însă, omul este înlănţuit în propriile gânduri, sentimente şi dorinţe prin chiar atenţia pe care o acordă acestor energii. Lucrurile nu au stat întotdeauna astfel. Vă mai amintiţi de copilărie? Timpul, aşa cum îl cunoaştem astăzi, nu exista pentru noi. Ne jucam până când, brusc, mama ne chema la masă.

Robert Morse , Sa traim fara toxine