Categoria “Dorel”

Sambata dis de dimineata. Cam racoros in casuta (a se citi apartament) ca sa am vreun elan in afara suprafetei patului. Chiar si intunericul din casa ma indeamna la dulci si pufoase leneveli. Alaturi doarme fiica mea cea mica, care nu mai e chiar mica, e ditamai liceana si care in mod paradoxal, dimineata, pielea ei inca miroase a bebe. Pupicesc delicat un petecut moale si parfumat de langa ureche si ma culcusesc langa pruncuța care nu se decide sa creasca. Mi-ar placea sa mai atipesc putin langa ea si ma adancesc intr-o ameteala parfumata si ravasitoare. Raiul pe pamant. Scurt. Prea scurt. Ingrozitor de scurt.
Câteva clipe mai târziu: VRUUUU, BRUUUU, “Dorele, Dorele, tine-o asa, fa-o asa, mut-o bah, dute-n plm, ba pe-a ma-tii” si tot asa. Cinci haidamaci din categoria Dorel mi-au intinat dimineata cu tenta edenica. Niste muncitori care lucrau la scara vecina si care mi-au stat in coasta holbându-se de pe schele la mine in bucatarie, unde mi-am facut veacul cam toata ziua. Maine avem aniversare mare in familie si oaspeti la masa. M-am razbunat crunt pe ocheadele obraznice si pe decibelii din gatleje facand sarmale si aerisind laaaarg bucataria. N-am avut cârnati. Dar data viitoare, daca-mi mai vin doreii sambata dis de dimineata la fereastra, execut niste carnati la gratar si promit sa fac mult fum mirositor.
Vine o vreme cand nu-ti mai vin hyperionii la ferești, vin doreii, asadar trebuie sa te adaptezi vremurilor.

NB. Pacat de numele asta. L-au terfelit publicitarii in spotul cu coniacul Unirea. Si cand te gandesti ca dor e strict romanesc si intraductibil in alte limbi… Domnilor care purtati numele asta nu va suparati pe mine, stiu ca sunteti niste gentlemeni, dar reclama-i reclama…

Comments

  1. Da, am tot avut şi eu parte de “dorei” zile şi luni întregi,cu zgomote infernale şi tocmai când mă aşezam în pat pentru ” un pui de somn”. Dar exact doar în acel moment. Lucrau zece minute, numai bine ca să te enerveze, apoi….pauză de …şi iar de la capăt.
    Îmi place cum ai scris, am şi zâmbit. Seară frumoasă, Daniela.

  2. ..am râs cu poftâ….îmi pare râu pentru cele pățite…dar mulțumesc pentru ce am citit….o seară (măcar) 🙂 cât mai bună. Dan

Comments are closed