Apelul disperat al unui suflet aflat in suferinta

Multi dintre dvs stiti ca am produs o emisiune TV numita Doctor B1 pana anul trecut.
Astazi am citit intamplator pe pagina de facebook a emisiunii acest apel disperat trimis de Mioara Dumitrescu. Cum nu stiu cum as putea s-o ajut, copiez mai jos apelul disperat al acestui suflet aflat in suferinta si nevointa.

Dumitrescu Marioara Mioara,nascuta la 16.08.1964,Turnu Magurele,domiciliata in str.N.Balcescu,bl.C6,ap.9,va scriu cu lacrimi in ochi si cu speranta ca dreptul meu la viata conteaza si in acest scop va cer neintarziat sprijinul.
Din anul 2011-august ,am primit o veste care avea sa-mi schimbe viata,atat a mea cat si a familiei.
Tumora cerebrala meningiom si tumora pineal(gliom).Am fost operata la Spitalul Arsenie Bagdasar-Bucuresti,in lunile august,octombrie si noiembrie-3 operatii.Nu mi s-au dat sanse de supravietuire decat 2-3 luni.
Din toate incercarile familiei de a gasi tratament medical care sa-mi trateze boala in UE,raspunsul a sosit din Turcia.Clinica mi-a comunicat ca exista sanse sa viata mea sa nu se termine asa repede.Dupa 2 luni de tratament,am ajuns acasa si din Ianuarie 2012 pana in Noiembrie 2012,viata mea era aproape ca inainte.
Tumora (gliom)a recidivat si am fost nevoita sa ajung din nou la tratament.
Singura optiune fiind tratamentul cu AVASTIN.
Am urmat primul ciclu la clinica respectiva ,dupa care am venit in tara si am inaintat un dosar Casei Nationale de Sanatate (respectand toate cerintele in domeniu)in speranta ca medicamentul imi va fi administrat gratuit.Din pacate nefiind inclus in protocolul oncologic acesta nu poate fi acordat .
SINGURA optiune in tratamentul gliomu-lui de care sufar este acest tratament.Ciclul acestui tratament este de 3 saptamani ,un singur tratament costandu-ma aproximativ 4.000 euro.Va fac cunoscut ca am urmat pânã acum 5 cicluri de tratament cu AVASTIN si efectul a fost unul foarte bun pentru mine,conform rezultatului RMN,EFECTUAT DUPA AL DOILEA CICLU CU AVASTIN,tumora reducandu-se cu aproximativ 50%.Acum dupa RMN-ul din martie ,tumora este stationara.
Cum viata mea la aceastã ora depinde de administrarea acestui medicament ,am contestat in instanta refuzul CNAS ,de a-mi acorda tratamentul.Am obtinut o Ordonanta Presidentiala prin sentina 847/27.02.2013,prin care CNAS era obligate sa-mi asigure acest tratament.Lucru care nu s-a intamplat pânã la aceastã ora-15 martie 2013,orele 8,30,cand am fost la spital si am aflat ca nu am medicamentul AVASTIN.
Cum situatia mea este disperata si acest tratament nu se poate intrerupe(sistarea tratamentului inseamna cresterea tumorii exponential si MOARTEA mea)am fost nevoita sa-mi ,,amanetez”tot ce mai aveam ca sa pot cumpara tratamentul.
Mentionez ca am cerut sprijin financiar TUTUROR AUTORITATILOR STATULUI ROMAN SI NU AM PRIMIT NICI UN SPRIJIN DE NICAIERI.
Intre timp dupa ce nu am primit tratamentul cu AVASTIN la data de 15 martie 2013,cand eram indreptatita sa il primesc conform hotarari judecatoresti,intr-un tarziu Comisia Casei Nationale de Sanatate
incheie un protocol prin care trei luni de zile imi vor acorda acest tratament.Ma intreb si aici intreb daca ,,CODUL DEONTOLOGIC AL MEDICILOR”are vreo insemnatate pentru cei care spun un NU hotarat acestui tratament ,dar nu aduc in discutie lipsa oricarei alternative viabile pentru mine.Sunt nevoita sa merg pentru tratament la Spitalul din ALEXANDRIA ,intrucat la cel din localitatea de resedinta intr-un mod elegant mi s-a comunicat ca nu se mai poate administra din motive neintelese de mine.VIATA si chinurile unui bolnav de cancer NU CONTEAZA.
Probabil ,acum au in vedere,,siguranta ” mea.
CAP. I
Principiile fundamentale ale exercitării profesiei de medic
ART. 1
Scopul şi rolul profesiei medicale
Întreaga activitate profesională a medicului este dedicată exclusiv
apărării vieţii, sănătăţii şi integrităţii fizice şi psihice a fiinţei
umane.
ART. 2
Nediscriminarea
Actul profesional şi întreaga activitate a medicului se va
exercita, respectiv desfăşura, fără niciun fel de discriminare inclusiv
în ceea ce priveşte starea de sănătate sau şansele de vindecare ale
pacientului.
ART. 3
Respectul demnităţii fiinţei umane
În toate situaţiile actul profesional, în oricare formă sau
modalitate s-ar desfăşura, se va face cu respectarea strictă a
demnităţii umane ca valoare fundamentală a corpului profesional.
ART. 4
Primordialitatea interesului şi a binelui fiinţei umane
În toate deciziile cu caracter medical, medicul va trebui să se
asigure că interesul şi binele fiinţei umane prevalează interesului
societăţii ori al ştiinţei.
ART. 5
Obligativitatea normelor profesionale şi a celor de conduită
Medicul trebuie să depună toate diligenţele şi să se asigure că
orice intervenţie cu caracter medical pe care o execută sau decizie
profesională pe care o ia respectă normele şi obligaţiile profesionale
şi regulile de conduită specifice cazului respectiv.
ART. 6
Independenţa profesională
Medicul este dator să stăruie şi să îşi apere independenţa
profesională, fiind interzisă orice determinare a actului medical ori a
deciziei profesionale de raţiuni de rentabilitate economică sau de
ordin administrativ.
Ma intreb cu ce am gresit ca m-am imbolnavit si poate maine voi muri,dar sunt sigura ca DUMNEZEU va sti ca AM luptat sa TRAIESC!Familia mea se chinuie ,poate maine ni se va opri apa,curentul electric,bancile ne vor scoate in strada si toate PENTRU CA EU SA TRAIESC.
Va multumesc

TURNU MAGURELE 28 MARTIE 2013

NB REUSIM IMPREUNA SA FACEM CEVA PENTRU EA?