Alo, sunt Dana Lungu, fosta ta colega de liceu….

– Alo, sunt Dana Lungu, fosta ta colega de liceu. Ai fost pentru mine, un idol, un adult in miniatura, atunci cand tu pareai ca ai raspunsuri la toate intrebarile lumii, eu puneam toate intrebarile din lume, la care tu incercai sa-mi raspunzi.

Cateva momente de tacere.

Apoi:

-Dana Lungu? Cum sa nu te stiu? Danaaaaaaaaaaaaaaaaaa, unde esti?

– In Bucuresti. Si tu esti doctor in Franta….

-De unde stii?

-Pai te caut de 30 de ani femeie care esti tu femeie , doctor si mentor al meu de acum 30 de ani …

Au urmat momente de tacere cand ne inghiteam cuvintele,  multele pe care voiam sa le rostim, sau pe care le sufocam din prea multa, chiar excesiva emotie.

Eu, mai antrenata in ale discursului, ca macar atat sa fi facut pentru mine televiziunea, reiau:

– Femeie, te caut de 30 de ani, unde  ai fost? De-abia acum am obtinut numarul tau de telefon…

-Danaaaaaaaaaaaaaaaaa, am atatea sa-ti spun!

-Stiu, ne-ar trebui inca o viata sa ne povestim.

– Cum facem? Vin in aprilie in Romania!

-Asa facem. Ne vedem in aprilie si ne-om povesti ce si cum despre copii, despre cariera, despre tot si toate  si mai ales despre viata si, evident, despre barbati 🙂

Dr. Mariana Vasile a fost mentorul meu in liceu, era adultul care-mi era alaturi cand aveam nevoie. Ea, alaturi de Ileana Serban, au fost colegele mele de liceu care aveau de dat. Orice. Timp, invatatura, sfat. Erau niste adulti mici in haine de adolescenti.

Aseara tarziu i-am aflat coordonatele  de contact de la o alta prietena,  fosta colega de liceu, dr. Steluta Botocan. Alt om mare, in haine mici, pe care l-am descoperit mult timp dupa liceu.

So, today I am happy. Este ziua mamei mele de nastere si am regasit  cea mai buna, cea mai draga, cea mai cea mai, fosta colega de liceu ……pe care o caut de peste 30 de ani.

Binecuvantata fie aceasta zi, Doamne!

Da LU